Pro Civis  POLGÁRI TÁRSULÁS - OBČIANSKE ZDRUŽENIE
930 40   Štvrtok na Ostrove - Csallóközcsütörtök 512
www.procivis.sk  procivis@procivis.sk
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Pro Civis Polgári Társulás a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. megbízásából a Bethlen Gábor Alap terhére 2013. október 22-től meghirdeti a „Digitális kultúra fejlesztése a határon túli magyarok körében” című nyílt pályázatát

A digitális átállásban érintett határon túli magyarság segítése a digitális társadalomba való belépéshez, valamint a határon túli digitális kultúra fejlesztése.

Az információhoz, a kulturális javakhoz való hozzáférés kiemelt jelentőséggel bír a magyar nemzeti azonosságtudat megerősítésében, ennek fontos eleme a magyarországi médiaszolgáltatásokhoz, elsősorban a közszolgálati médiaszolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása.

A magyar nyelvű televízióadások az egyik legfontosabb kapcsot jelentik Magyarország és a határon túli magyar közösségek között. Számos azoknak a határon túli magyaroknak a köre, akik az analóg földfelszíni műsorszórás útján elérték a magyarországi műsorokat és elsődleges – közszolgálati jellegű - információforrást jelentett számukra. Az érintett felhasználók érdekeinek védelme, a kulturális javakhoz való hozzáférés és az esélyegyenlőség biztosítása, valamint a technikai lehetőségek által nyújtott digitális átállásból eredő előnyök mind teljesebb és hatékonyabb kiaknázása céljából segíti a Bethlen Gábor Alap a határon túli magyarokat a technikai átállásban.

A felhívás teljes szövege megtekinthető ide kattintva.

További dokumentumok: Megállapodás | Adatlap a felméréshez


 
Copyright © 2011 - PROCIVIS
JMK media & productions, s.r.o.